Junior Prima díj: ifjú zenei géniuszokat díjazott az MVM

Az MVM Zrt. immáron tizedik alkalommal díjazta a legtehetségesebb fiatal magyar zeneművészeket. A Junior Prima Díjat idén is tíz tehetség vehette át az október 11-én rendezett ünnepségen a Müpa Üvegtermében.

A magyar zenei élet kiválóságaiból álló kuratórium a jelöltek közül 2017-ben elismerésben részesítette a Müpa Üvegtermében Balogh Ádám zongoraművészt, Varga Oszkár hegedű- és brácsaművészt, Horti Lilla operaénekest, Dolfin Balázs gordonkaművészt, Lukács Gergely tubaművészt, Balogh Tamás jazz-zongora művészt és zeneszerzőt, Sztán Attila harsonaművészt, Kovács Levente zeneszerzőt, Szalai Lotti gitárművészt és Balázs István gordonkaművészt, akik a tizedik Junior Prima Díj nyerteseiként fejenként kétmillió forintos támogatásban részesültek.

Az MVM Zrt. számára a Junior Prima Díj a vállalat egyik legfontosabb szerepvállalása. A cégcsoport büszke arra, hogy az elmúlt tíz év során száz kimagaslóan tehetséges fiatal művészt részesítettek elismerésben és támogattak. Számos Junior Prima díjazott napjainkban már a világ legjelentősebb hangversenytermeiben lép fel, hiszen a díj nem csupán pénzbeli juttatás, hanem egy ugródeszka is a hírnév felé. „A tehetségek támogatása a legjobb befektetés, ők a szellemi élet megújuló energiaforrásai” – mondta Csiba Péter, az MVM Zrt. elnöke.

A Junior Prima Díj odaítéléséért olyan szakmai zsűri felelt, akiket a szakma nagyságai között tartanak számon. A zsűri elnökeként dr. Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorát köszönthettük, aki mellett helyet foglalt Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, Binder Károly zongoraművész és Erkel-díjas zeneszerző, Boldoczki Gábor Liszt- és Junior Prima Díjas trombitaművész, Devich János Liszt-díjas gordonkaművész, Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, Fekete Gyula Erkel-díjas zeneszerző, Jakobi László gordonkaművész, Marton Éva Kossuth- és Prima Primissima Díjas operaénekes, Szenthelyi Miklós Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és karmester. „A díj első alkalommal való odaítélése után arra gondoltunk, vajon meddig tudjuk ezt a színvonalat megőrizni, találkozunk-e még olyan kimagasló tehetségekkel, mint az első tíz művész – emlékezett vissza a kezdetekre dr. Vigh Andrea, a zsűri elnöke. A Junior Prima Díj 10 éves fennállása bizonyítja, hogy Magyarország továbbra is ontja a tehetségeket a zenei világba.

A Junior Prima Díjjal az MVM Zrt. tíz éve hozzájárul az értékteremtéshez és a valódi értékek megőrzéséhez. A cégcsoport reméli, hogy támogatása hatására minél többen ismerik és szeretik meg az igényes zeneművészetet, és tehetséges díjazottjai további megbecsülésben részesülhetnek világszerte.