Junior Prima Díj: Az MVM idén is díjazta a kiemelkedő zenei tehetségeket

Kilencedik alkalommal díjazta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a legtehetségesebb fiatal zeneművészeket. A Junior Prima Díj tíz nyertese a rangos szakmai elismerésen túl kétmillió forintos támogatásban is részesül.

A magyar zenei élet szaktekintélyeiből álló kuratórium választotta ki a jelöltekből azt a tíz fiatal magyar zeneművészt, akik idén elnyerték a Junior Prima Díjat. A MÜPA-ban csütörtök este tartott gálán elismerésben részesült Baranyai Barnabás gordonkaművész, Boros Mihály zongoraművész, Brindás Barnabás harsonaművész, Csabay Domonkos zongoraművész, Erdélyi Dániel karmester, Homoki Gábor hegedűművész, Kocsis Krisztián zongoraművész, Rab Gyula tenor, Ránki Fülöp zongoraművész és Tornyai Péter zeneszerző.

Csiba Péter, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadón elmondta, hogy az MVM Csoport jelentős átalakuláson ment keresztül 2016-ban és új stratégiai célkitűzéseiknek megfelelően új területeket kívánnak meghódítani, majd hozzátette: „Társadalmi szerepvállalási filozófiánk lényege azonban változatlan, kötelességünknek érezzük a szellemi értékeink megőrzését és újrateremtését, ezért a jövőben is kiemelten fontos számunkra a kimagasló művészi teljesítmények és a világszínvonalú kulturális produkciók támogatása.”
 
A díjak odaítélésében közreműködő nívós zsűrit olyan kiválóságok alkották, mint Dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora, Rost Andrea Prima Primissima és Kossuth-díjas énekesnő, Szenthelyi Miklós Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész, Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, Devich János Liszt-díjas gordonkaművész, érdemes művész, Fekete Gyula Erkel-díjas zeneszerző, Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, Boldoczki Gábor Liszt- és Junior Prima Díjas trombitaművész, Jakobi László gordonkaművész, hangversenyrendező és Balázs János, Liszt- és Junior Prima Díjas zongoraművész.
 
„Szerencsére az MVM szerepe nem merül ki a díjak egyszeri odaítélésében, hiszen a díjazottakat már évek óta viszontláthatja a közönség az MVM Koncertek hangversenysorozatának előadóiként” – fogalmazott Dr. Vigh Andrea, a zsűri elnöke a díjátadón.
 
Az MVM Zrt. gondozásában az elmúlt években 90 tehetséges fiatal kapta meg a zeneművészet terén kimagasló teljesítményért járó Junior Prima Díjat. A társaság célja, hogy az elismeréssel és az anyagi támogatással ösztönzőleg hasson a minél magasabb szintű teljesítmények eléréséhez, hogy segítséget nyújtson a fiatalok pályakezdéséhez és további fejlődéséhez.