Elismerés a Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbjainak

Kilencedik alkalommal adták át a területi Prima Díjakat Szolnokon, amelyet idén összesen heten vehettek át. A megyei VOSZ által szervezett díjátadó gálán részt vett Dr. Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke és Demján Sándor, a díj alapítója is.

A Prima Primissima Díj 2005-től egészült ki a területi Prima díjak rendszerével: ekkortól a megyék kiválóságai is önálló elismerésben részesülhetnek. Jász-Nagykun-Szolnok a kezdetektől csatlakozott a díjátadók köréhez, így idén már kilencedik alkalommal tüntették ki azokat, akik a legtöbbet tették a megye szellemi, kulturális, tudományos, művészeti, vagy sportban szerzett eredményeiért.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi Prima Díjat ebben az évben Kiss József, Lamos Imre és Furkó Kálmán vehette át. A helyi közvélemény szavazatai alapján odaítélt Közönségdíjat Barabás Botond kapta, Gúth Ferenc és Demeter István pedig Különdíjban részesült.
Idén tiszteletbeli Prima Díjat is kiosztottak: ezt az elismerést Kovács Mihály, a Tisza Táncegyüttes korábbi művészeti vezetője érdemelte ki évtizedes kiemelkedő munkásságával. A díjazottak mellett a gálán ajándékkal köszöntötték Storcz Botondot, a Kajak-kenu Szövetség szövetségi kapitányát, valamint átadták az Év Megyei Vállalkozója díjakat is.

Forrás: szoljon.hu