Átadták a Magyar Színház és Színművészet kategória 2020-as Junior Prima díjat

Hat fiatal művész, köztük két rendező, három színművész és egy filmrendező vehette át a Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában

Az idei díjazottak:

  • Kelemen Kristóf író, dramaturg, rendező,
  • Kis Hajni filmrendező,
  • Pallag Márton, Sodró Eliza és Waskovics Andrea színművész,
  • Szenteczki Zita rendező.

A díjat és az azzal járó pénzjutalmat Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója adta át a 62 jelöltközül kiválasztott fiatal tehetségeknek.

A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai. A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek az idén 62 jelöltet állítottak. Közülük választotta ki az öttagú szakmai zsűri – Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, filmügyi kormánybiztos, a Müpa vezérigazgatója, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója – azt a hat fiatal tehetséget, akik elnyerték a “legjobb a legjobbak közt” címet.

Az idén tizenharmadik alkalommal adták át a Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában, az idei díjazottakkal együtt már 95 fiatal magyar művész kapta meg az elismerést.
.
A Prima Primissima életre hívói 2007-ben úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat.

A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.a zene, a Docler Holding Kft.  a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Bank pedig a színházi művészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.