Átadták a Junior Prima díjakat Magyar Tudomány kategóriában

Idén tizenötödik alkalommal ítélték oda a Junior Prima díjat „Magyar Tudomány” kategóriában. Az elismerést azok a 33 évnél fiatalabb tudósok kaphatják meg, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez.

A Prima Primissima Díj alapítói 2007-ben határoztak úgy, hogy önálló díjat hoznak létre a fiatal korosztály támogatására. A Magyar Fejlesztési Bank társalapítóként a kezdetektől jelen van a Junior Prima Díj „Magyar Tudomány” kategóriájának odaítélésénél, hogy évről-évre újabb generációk számára állítson példaképeket a díjazottak személyében. A fiatal tehetségeket idén is az MFB felkérésére összeült szakmai bizottság választotta ki. Ezúttal is tudósok, kutatók, intézményvezetők tettek ajánlást, hogy tanítványaik, fiatal kollégáik közül kik érdemesek arra, hogy elnyerjék ezt a rangos elismerést.

A Junior Prima 2021-es díjazottai a „Magyar Tudomány” kategóriában:

Gajdács Márió (orvostudomány),

Gilyén András Pál (matematika),

Kemény Lajos (orvostudomány),

Nagy Balázs (építőmérnöki tudományok/épületfizika),

Pápa Zsuzsanna (fizika),

Pósfai Balázs (orvostudomány),

Rózsa Levente (fizika),

Sághy Éva (orvostudomány),

Szatmári Gábor (földtudományok),

Tóth Renáta (biológia)

A Junior Prima díj „Magyar Tudomány” kategóriájának elismerését azok a 33 évnél fiatalabb tudósok kaphatják meg, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez, egyben a magyar társadalom boldogulásához. A 2007-es alapítás óta a díjat összesen 151 kiemelkedő kutató kapta meg.

A Magyar Fejlesztési Bank ezúton gratulál a díjazottaknak!