A Docler csoport átadta a Junior Prima díjakat Népművészet és Közművelődés kategóriában

Tizenharmadik alkalommal adta át a Docler cégcsoport a Junior Prima Díjat Népművészet és közművelődés kategóriában. A rendezvény az Andrássy úton, a volt IL Bacio di Stile áruházban került megrendezésre, ahol a díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, valamint Gattyán György üzletember képviseletében, a Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás adta át!

A tíz díjazott fejenként 2 millió forintban is részesült, amelyből a tíz tehetség az eddigi szakmai munkáját, karrierjét tudja továbbépíteni. Az idei díjátadó ünnepségen is a résztvevők együtt nézhették meg a Prima Primissima Alapítvány alapítójáról, Demján Sándorról szóló emlékfilmet. A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport a színház- és filmművészet, a Docler Holding pedig a népművészet terén támogatja a fiatal tehetségeket.

A DOCLER CSOPORT IDÉN TIZENHARMADIK ALKALOMMAL TÁMOGAT SIKERES, FIATAL KORUK ELLENÉRE IS PÉLDAMUTATÓ SZAKMAI MUNKÁSSÁGGAL ÉS TAPASZTALATTAL RENDELKEZŐ IFJÚ NÉPMŰVELŐKET.

A szakmai szervezetek jelöléseiből az öt tagból álló zsűri 10, harminc év alatti díjazottat választott ki, akik saját területükön a legeredményesebbnek bizonyultak. Fontos szempont volt a döntés során, hogy az alkotó tevékenységen kívül melyik jelölt fordít nagy hangsúlyt arra, hogy saját területén a fiatalokat is képezze, tudását átadva hozzájáruljon az adott hagyomány, mesterség fennmaradásához.

A KIEMELKEDŐ TEHETSÉGEK EGY DÍSZES EMLÉKPLAKETTET KAPTAK, VALAMINT 2.000.000 FORINTOS PÉNZJUTALOMBAN RÉSZESÜLTEK.

Díjat kapott:

1. Bozzay Klára – néprajzos, népi bőrműves, kártyaszövő
2. Demjén Dorottya – nemezműves
3. Gazsi László Márk – néptáncos előadóművész, táncpedagógus
4.Hódi Fruzsina – népi énekes, énektanár
5. Horváth Bálint – népzenész, népi tamburás
6. Husvét Dániel – néptáncos előadóművész
7. Koós Dezső – népi bőrműves
8. Kuklis Zoltán – népzenész, népi hegedűs
9. Marton Károly – nemez- és szűrkészítő
10. Mery Rebeka – népi énekes, előadóművész

Árendás Péter, aki a zsűri elnökeként vett részt a szakmai munkában, elmondta: “Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy a Docler hosszú évek óta komoly támogatást nyújt a népművészet területén dolgozó elhivatott, fiatal tehetségeknek. Mivel nyomon követjük a korábbi évek díjazottjainak életpályáját, bátran elmondható, hogy ez a díj nem csak az egyént erősíti meg, hanem azt a közösséget is, ahol alkot, dolgozik.”

A Junior Prima Díj népművészet és közművelődés kategóriájának fő mecénása a Gattyán György tulajdonában álló Docler cégcsoport. A nemzetközi vállalkozás már tizenhárom éve társalapítója a Prima Primissima Alapítványnak és tudatosan ezt a kategóriát gondozza, hiszen IT vállalatként is hisz a hagyományok őrzésében, azok tovább örökítésében. A cégcsoport hosszútávú együttműködést kötött az alapítvánnyal, így az elkövetkező években is biztosan a Docler adja át ezt a díjat.

“Büszkék vagyunk arra, hogy 13 év alatt már a 130. fiatal szakmai munkáját támogathatjuk!” – nyilatkozta Nemes Tamás, a Docler cégcsoport kommunikációs vezetője.