Öten részesültek Junior Prima díjban a Színház- és Filmművészet kategóriában

Tizedik alkalommal adták át a Junior Prima díj színház- és filmművészet kategóriájának elismeréseit október 16-án, a budapesti Nemzeti Színházban. A díjakat és az azokkal járó pénzjutalmat a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József nyújtotta át a 64 jelölt közül kiválasztott öt, 30 évesnél fiatalabb tehetségnek.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a fiatal, harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtók ekkortól érdemelhetik ki az évente odaítélt Junior Prima Díjat, amelynek öt társalapítója van. Mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft.  a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja. 

A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 64 jelöltet állítottak. Közülük választotta ki az elismert tagokból álló, ötfős szakmai bizottság – Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer, Káel Csaba rendező, a MÜPA vezérigazgatója és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja –azt az öt fiatal tehetséget, akik elnyerték a „legjobb a legjobbak közt” címet.

A Junior Prima 2018-as díjazottjai a színház- és filmművészet kategóriában: Gubik Petra (színművész), Hegymegi Máté (színész, koreográfus, rendező), Mészáros Blanka (színművész), Simon Zoltán (színművész) és Zoltán Áron (színművész). Velük együtt a színház- és filmművészet kategóriában eddig már összesen 84 fiatal magyar tehetség lett Junior Prima.

„A tehetség minden gyerekben és fiatalban benne van, csak meg kell találni, hogy mely területen. A tehetséges fiatalok gondozása nagyszerű feladat, és közös felelősségünk, hogy a boldogulásukat a saját hazájukban találják meg” – jelentette ki Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.