Kiállítás nyílt Boldi és Csernus Tibor alkotásaiból

Párizs vonzásában címmel kiállítás nyílt BOLDI szobrászművész és Csernus Tibor festőművész műveiből a Hegyvidék Galériában (1126 Budapest, Királyhágó tér 10.). A kiállítás 2018. január 22-ig tekinthető meg keddtől péntekig 10.00-18.00, szombaton 10.00-14.00 óra között.

BOLDI és Csernus Tibor – a szobrászat és festészet alkotói, két külön műfajé, melyek rivalizálása századok óta a kiállítóterek sajátos élcelődésének tárgya. A Hegyvidék Galéria és a KOGART közös kiállításán a két művész alkotásai azonban nem ütköznek, nem gáncsolják egymást: a maguk elemi módján, közösen mesélnek alakról és formáról. A két alkotó gondolkodásában központi szerepet játszik az emberi test anyagi mivolta, a matériától való függőség – és az attól való megszabadulás. Mindez a művészet gazdag hagyományában megmerítkezve: BOLDI és Csernus egyaránt a művészettörténet nagy momentumaihoz nyúlt vissza és azokat megidézve, átemelve alakította ki egyedi, modern nyelvezetét.

A festészet és szobrászat örök versengése, a korokon átívelő paragone Boldi és Csernus Tibor közös kiállításán egyensúlyba kerül.

A Prima Primissima Díjat 2013-tól BOLDI íjászt formázó kisplasztikája testesíti meg. A szobrászművész a Prima Primissima által képviselt értékeket szem előtt tartva választotta kisplasztikájának témájául az íját a magasba emelő íjász alakját, amely ebben az értelmezésben a teljesítmény és a tehetség szárnyalását jelképezi.