Átadták a sajtó kategória Junior Prima díjakat

2016-ban már harmadik alkalommal kérte fel a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat.

Közel 50 érvényes jelölés közül választotta ki a zsűri a hét legkiválóbbat, aki elnyeri a Junior Prima Díjat 2016-ban a magyar sajtó kategóriában. Az idei díjazottak: Fábián Tamás, Sarkadi Zsolt, Turzó Ádám Pál, Bolcsó Dániel, Kovács Bálint, Urfi Péter, Rátonyi Krisztina. A Díjazottak nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesülnek.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik főtámogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is felvállal a tehetségek támogatásában, mert Társalapítóként a Junior Prima Díj Sajtó kategóriájának gondozója lett. A Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.

A médiának nem csak a jelentősége, de a felelőssége is kiemelkedő a társadalmi szemléletformálásban, az információ és a kulturális hagyományok közvetítésében, abban, hogy mit látunk a világból, hogyan látjuk a világot és mit gondolunk róla.