Átadták a Junior Prima díjakat Magyar Tudomány kategóriában

Tizedik alkalommal adták át a Junior Prima díj magyar tudomány kategóriájának elismeréseit november 29-én, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében. A díjakat Lovász László, az MTA elnöke és Bártfai-Mager Andrea, a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos adta át.

A Prima Primissima Díj alapítói 2007-ben úgy határoztak, hogy önálló díjat hoznak létre a fiatal korosztály támogatására. A harminc év alatti, kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat –a Prima Primissima elismeréshez hasonlóan- több kategóriában jelölik, tehetségük elismeréseképpen. A Magyar Fejlesztési Bank társalapítóként a kezdetektől jelen van a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriájának odaítélésénél, hogy évről-évre újabb generációk számára állítson példaképeket a díjazottak személyében. Bártfai-Mager Andrea a díjátadón kiemelte: a díjazottak életútja és eredményei elismerésre méltóak és valódi inspirációt jelentenek, mert megmutatják, hogy a tanulás, az elkötelezett, komoly munka értéket teremt.

A fiatal tehetségeket idén is az MFB felkérésére összeült, rangos tagokból álló szakmai bizottság választotta ki. Ezúttal is tudósok, kutatók, intézményvezetők tettek ajánlást, hogy tanítványaik, fiatal kollégáik közül kik érdemesek arra, hogy elnyerjék a „legjobb a legjobbak közt” címet.

A Junior Prima 2016-os díjazottjai, magyar tudomány kategóriában: Antal László (hidrobiológia), Dékány Éva (nyelvtudomány), Ivády Viktor (fizika), Janacsek Karolina (pszichológia), Kardos Ádám (fizika), Maléth József (orvostudomány), Molnár László (csillagászat), Szalay Gergely (idegtudomány), Tárnoki Ádám (orvostudomány), Tárnoki Dávid (orvostudomány), Tóth Arnold (orvostudomány).