Átadták a 2014-es Junior Prima díjakat Magyar Sajtó kategóriában

Hetedik alkalommal vehetett át szakmai elismeréssel és kétmillió forintos támogatással járó Junior Prima díjat hat fiatal, 30 év alatti újságíró a magyar sajtó kategóriában.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik főtámogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is felvállal a tehetségek támogatásában, mert Társalapítóként a Junior Prima Díj sajtó kategóriájának gondozója is egyben. A díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.

A november 6-án megrendezett ünnepélyes díjátadón a díjazottak nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesültek, valamint megkapták az erre az alkalomra terveztetett kisplasztikát is, amelyet Horváth Csaba Árpád (NextArt galéria) szobrászművész, tervezett és készített el.

Az idei díjazottak:

Bihari Ádám (TV2)
Csiki Gergely (Portfolio)
Jenei Miklós (Index)
Máté Bence természetfotós
Oroszi Babett (Átlátszó)
Seres Gerda (InfoRádió)

„A médiának nem csak a jelentősége, de a felelőssége is kiemelkedő a társadalmi szemléletformálásban, az információ és a kulturális hagyományok közvetítésében, abban, hogy mit látunk a világból, hogyan látjuk a világot és mit gondolunk róla. Sem a Széchenyi Kártya Program – amely működésének 12 éve alatt közel 210 ezer hitelügyleten keresztül több mint 1380 milliárd forint összegű kedvezményes hitelt juttatott eddig a hazai kisvállalkozásokhoz-, nem válhatott volna az egyik legjelentősebb hazai vállalkozásfejlesztési programmá, sem pedig a KAVOSZ a kkv finanszírozás fontos szereplőjévé, ha a sajtóorgánumok nem juttatják el a fontos és hiteles információkat a hazai vállalkozói közösségekhez a pénzügyi lehetőségekről. Nap mint nap tapasztaljuk, mennyire kritikus és fontos szempont, hogy kik alakítják a közvetített információs tartalmat a vállalkozások felé, és ezért is tartjuk kiemelkedően fontosnak a sajtóban dolgozó fiatal tehetségek elismerését.” – mondta a díj kapcsán Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

A KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket kérte fel, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat. A jelölések leadási határideje október 10-én járt le, 54 fiatal díjazására érkezett összesen 61 érvényes szavazat. Közülük választotta ki a zsűri a hat legkiválóbbat, akik a november 6-án tartott díjátadón elnyerték a Junior Prima díjat a sajtó kategóriában.

A KAVOSZ által felkért zsűri tagjai: Vitray Tamás – többek között- Kossuth- és Prima Primissima Díjas újságíró, főszerkesztő, Kálmán Olga, Pulitzer-díjas újságíró, televíziós műsorvezető, Krizsó Szilvia, kommunikációs szakember, aki újságírói munkásságért többek között Prima díjat és Pulitzer Emlékdíjat is kapott. Balogh Gabriella, a CEMP vállalatcsoport Igazgatósági tagja, Dr. Gazsó L. Ferenc az MTI Zrt. vezérigazgatója, Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója, Dr. Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

A Junior Prima díjakat 2007-től kifejezetten fiatal tehetségek számára ítélik oda: először három kategóriában (tudomány, sport és oktatás) adták át, majd a Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére 2008-tól újabb kategóriákat – sajtó, képzőművészet, színház- és filmművészet, irodalom, építészet és építőművészet – hívott életre az alapítvány kuratóriuma.